Ondernemersnieuws

'Iedereen kan nu vragen voor Wetenschapsagenda indienen'

Bron: MKB Nederland - di, 31/03/2015 - 16:00
Wat zijn relevante en uitdagende wetenschappelijke vraagstukken voor de komende decennia? Iedereen die een vraag heeft aan de wetenschap, kan deze vanaf vandaag tot 1 mei indienen voor de Nationale Wetenschapsagenda. Die oproep doen Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan, voorzitters van de Nationale Wetenschapsagenda.

‘Hoger minimumjeugdloon leidt tot stijging werkloosheid’

Bron: MKB Nederland - ma, 30/03/2015 - 09:05
Het optrekken van het minimumjeugdloon naar het niveau van volwassenen zal leiden tot een stijging van de jeugdwerkloosheid. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op een FNV-voorstel. Vooral lager opgeleide jongeren zullen hiervan de dupe worden. De ondernemersorganisaties zien meer in het belonen van werknemers op basis van productiviteit in plaats van op hun leeftijd.

'Meer belastingbevoegdheden gemeenten is onwenselijk'

Bron: MKB Nederland - vr, 27/03/2015 - 18:19
MKB-Nederland en VNO-NCW zien niets in het advies van de Raad voor de financiële verhoudingen (Rfv) om, in het kader van de belastingherziening, de gemeentebelastingen te verhogen en de rijksbelastingen op arbeid te verlagen. De Rfv wil ook geen begrenzing van de lokale lasten. De ondernemersorganisaties willen dit juist wel. Volgens hen is er lastenverlichting nodig en geen verschuiving van belastingen, want dat leidt niet tot meer groei en banen.

Winnaars Beste Zaanse Zakenvrouw 2015

Bron: MKB Noordwest-Holland - do, 26/03/2015 - 15:40
In een uitverkocht Zaantheater maakte burgemeester Geke Faber op 25 maart bekend wie de felbegeerde titel Beste Zaanse Zakenvrouw 2015 mag dragen. De verkiezingen werden voor de zesde keer georganiseerd door het Vrouwennetwerk Zaanstad Plus. Op het podium stonden ondernemende zakenvrouwen met zeer uiteenlopende bedrijven. De jury benoemde dat er alleen maar winnaars op het podium stonden, maar dat er toch een keuze moest worden gemaakt. Door de verhalen van presentator Barbara Visser (Tweede Kamerlid), en Inge Zaagsma van NewCakes BV en Ursula Schouten van Imsus BV, de zakenvrouwen die in 2012 de titel hadden gewonnen, kwam de stemming er goed in.

Banken schieten tekort in communicatie bij bijzonder beheer

Bron: MKB Nederland - do, 26/03/2015 - 14:28
MKB-Nederland vindt het positief dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in haar verkennend onderzoek bij de bijzonder beheerafdelingen van banken geen structurele misstanden heeft ontdekt. Tegelijk wijst ze erop dat hiermee de onvrede bij en problemen van ondernemers niet zijn weggenomen. De banken schieten ook volgens de AFM duidelijk tekort in de communicatie met hun klanten, waardoor ondernemers vaak niet weten wat hen te wachten staat.

‘Debat over TTIP goed, referendum niet nodig’

Bron: MKB Nederland - wo, 25/03/2015 - 14:01
MKB-Nederland en VNO-NCW juichen het maatschappelijk debat rond het vrijhandelsakkoord TTIP toe, maar vragen zich af of een referendum het aangewezen middel daarvoor is. Dat zeggen de ondernemersorganisaties in reactie op de motie van GroenLinks in de Tweede Kamer om een raadgevend referendum te houden over TTIP. De democratische legitimatie is al gewaarborgd door de vergaande bevoegdheden van het Europees Parlement bij handelsakkoorden.

'Belastingherziening moet banen opleveren'

Bron: MKB Nederland - wo, 25/03/2015 - 11:17
'Maak een meerjarenplan voor belastingherziening met échte lastenverlichting.' Dat is de inbreng van ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW tijdens de hoorzitting van vandaag voor de Tweede Kamer over de herziening van het belastingstelsel. In een brief aan de Tweede Kamer zetten de organisaties uiteen dat de herziening wat hen betreft gericht moet zijn op economische groei en meer banen op kortere en langere termijn. 'Dat bereiken we alleen met netto-lastenverlichting. Substantiële groei van werkgelegenheid kan ons inziens niet met enkel lastenschuiven of het slimmer vormgeven van het stelsel bereikt worden.'

Expositie 'Vrouwen met kracht' bij MKB-Nederland in Malietoren

Bron: MKB Nederland - ma, 23/03/2015 - 14:33
In het hoofdkantoor van VNO-NCW en MKB-Nederland is tot eind april de reizende fototentoonstelling 'Vrouwen met Kracht' te zien. Het betreft een serie portretten van vrouwelijke rolmodellen die kind en carrière succesvol combineren en daarmee een inspiratiebron kunnen zijn voor werkende vrouwen in Nederland. De expositie is een initiatief van Lof Media. Fotograaf Anette Brolenius heeft onlangs de Zilveren Camera (categorie Buitenland) 2014 gewonnen.

Van Straalen aan kabinet: ‘Blijf vasthouden aan lastenverlichting’

Bron: MKB Nederland - ma, 23/03/2015 - 10:34
“Houd vast aan noodzakelijke hervormingen en laat je niet verleiden te vluchten in lastenverschuiving in plaats van lastenverlichting.” Die boodschap geeft MKB-Nederlandvoorzitter Michaël van Straalen vandaag mee aan het kabinet in een interview met het Financieele Dagblad. Hij vreest dat de afstraffing van de regeringspartijen VVD en PvdA ertoe zal leiden dat politieke ambities verwateren.

Dit is de uitslag in Noord-Holland

Bron: MKB Noordwest-Holland - do, 19/03/2015 - 09:45
De VVD is in de Provinciale Staten opnieuw de grootste partij van Noord-Holland geworden, op de voet gevolgd door de grote winnaar van de Provinciale verkiezingen; D66. De VVD heeft wel veel stemmen moeten inleveren. De grootste klappen vielen bij de PvdA: die partij is in Noord-Holland bijna gehalveerd. Ook GroenLinks en PVV zijn stemmen kwijtgeraakt. Het CDA bleef stabiel.

 
bccalness