Ondernemersnieuws

'Loondoorbetaling bij ziekte en aanbestedingsregels voor mkb aanpakken'

Bron: MKB Nederland - 4 uur 46 min geleden
De evaluatie van de Aanbestedingswet laat duidelijk zien dat de uitvoering door aanbestedende partijen, zoals gemeenten en provincies, tekort schiet. Dat is de boodschap van de directeur van MKB-Nederland Leendert-Jan Visser gisteren tijdens een Rondetafelgesprek MKB-problematiek in de Tweede Kamer. Uit deze evaluatie blijkt volgens hem dat de aanbestedende diensten het aan professionaliteit ontbreekt om de eigen regels uit de wet naar behoren te kunnen uitvoeren.

Sociale partners en kabinet maken afspraken over derde WW-jaar

Bron: MKB Nederland - 7 uur 43 min geleden
MKB-Nederland en VNO-NCW hebben met de vakbonden en het kabinet in het kader van het Sociaal Akkoord uit 2013 afspraken gemaakt over de invulling van het derde WW-jaar. Dat zal via cao-afspraken door de werknemers worden betaald. ‘De afronding van het Sociaal Akkoord bewijst dat wij het overleg moeten koesteren’, zeggen de ondernemersorganisaties. ‘Het is dé manier om praktisch om te gaan met de lastige vraagstukken van de arbeidsmarkt.’

'Stabielere banken met Europees depositogarantiestelsel'

Bron: MKB Nederland - 8 uur 42 min geleden
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met de voorstellen van de Europese Commissie voor één Europees depositogarantiestelsel. Met de balansdoorlichting van Europese grote banken én de start van het Europese bankentoezicht (SSM) zijn er, volgens de ondernemersorganisaties, goede stappen genomen om het Europees bankwezen stabieler te maken.

Winnaar MKB Idee verkiezing, Keyplan, viert zege met gongslag

Bron: MKB Nederland - 9 uur 2 min geleden
Joran Pronk van Keyplan opent deze ochtend de beurs (AEX) op het Beursplein in Amsterdam. De gongceremonie staat in het teken van de ontknoping van de MKB IDEE verkiezing, met Keyplan als de winnaar en een afvaardiging van de initiatiefnemers, MKB-Nederland en KPN. De MKB IDEE verkiezing draait om ‘groei door ICT’. Het slim inzetten van ICT leidt tot een hogere productiviteit en effectiviteit. Maar op welke manier moet je als ondernemer innoveren om groei realiseren? MKB-Nederland en KPN zijn samen op zoek gegaan naar mkb’ers die met nieuwe technologieën, die lang niet altijd ingewikkeld of duur zijn, groei hebben gerealiseerd voor hun bedrijf.

‘Diversiteit is goede businesscase’

Bron: MKB Nederland - wo, 25/11/2015 - 16:18
MKB-Nederland en VNO-NCW hebben woensdag samen met nog twintig andere organisaties het charter 'Diversiteit in bedrijf' ondertekend. Minister Plasterk was namens de overheid aanwezig. Met het charter geven zij aan discriminatie op de werkvloer tegen te gaan door de actieve werving van mensen met verschillende culturele en seksuele achtergronden en mensen met een arbeidsbeperking. ‘Diversiteit past bij maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar is ook gewoon een businesscase’, zei MKB-Nederland-voorzitter Michaël van Straalen bij de ondertekening.

Onderhoudsbedrijf Klok uit Assen vitaalste bedrijf van Nederland

Bron: MKB Nederland - wo, 25/11/2015 - 14:15
Pieter van den Hoogenband en Humberto Tan overhandigen ElkeDagBeterAward. Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen is verkozen tot het vitaalste bedrijf van Nederland. Directeur Leon den Hertog ontving de ElkeDagBeterAward vandaag uit handen van Pieter van den Hoogenband en Humberto Tan. Volgens de jury investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers en loopt het daarmee in Nederland voorop. Klok neemt het stokje over van Koekjesbakkerij Veldt.

'Meer aandacht voor digital proof maken EU-wetgeving'

Bron: MKB Nederland - di, 24/11/2015 - 16:00
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met de stappen die Eurocommissaris Andrus Ansip zet met de nieuwe Digitale Interne Markt strategie. Het versterken van de digitale economie is essentieel voor het verbeteren van de Europese concurrentiepositie. Daarom is het belangrijk dat Europese regelgeving op het gebied van digitale handel gelijk getrokken wordt. De ondernemersorganisaties willen Ansip wijzen op snelle uitvoering van het gladstrijken van bijvoorbeeld het consumentenrecht. Ook stellen ze dat er meer aandacht moet zijn voor het digital proof maken van alle wetgeving.

Nieuw platform voor kennis over midden- en kleinbedrijf

Bron: MKB Nederland - ma, 23/11/2015 - 17:00
Overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen slaan de handen ineen om meer informatie en gegevens over het MKB te verzamelen en hen daarmee beter van dienst te zijn. Deze informatie wordt gebundeld op het nieuwe kennisplatform 'De Staat van het MKB'. Het platform werd vandaag gelanceerd in de Malietoren in Den Haag in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima.

Voorzitter Van Straalen: “Draai bezuinigingen op preventie terug”

Bron: MKB Nederland - vr, 20/11/2015 - 14:48
Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland luidt de alarmbel over het kabinetsplan financiering van preventieprojecten voor veiligheid en criminaliteit te schrappen. Dat zegt hij vandaag in een interview met de Telegraaf. Ook het voornemen om de overheidsbijdrage voor geschillencommissies af te bouwen is tegen het zere been. Volgende week behandelt het parlement de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

'Nederland moet naar Top 3 startup ecosystemen'

Bron: MKB Nederland - vr, 20/11/2015 - 12:00
MKB-Nederland, VNO-NCW en de StartupDelta presenteren vandaag een actieagenda met negen punten om het startup-klimaat in Nederland te verbeteren. De actieagenda moet er voor zorgen dat Nederland in de Global Ecosystem Ranking in de top drie van beste Europese startup – én scale-up – ecosystemen komt. Nu staat Nederland op de vierde plek.