Ondernemersnieuws

'Woon-werkverkeer kan schoner, goedkoper en makkelijker'

Bron: MKB Nederland - vr, 03/07/2015 - 15:03
Werkgevers kunnen via een duurzamer woon-werkverkeer 20 procent kosten besparen en tegelijkertijd hun CO2-voetafdruk met de helft verminderen. Die conclusie trekken MKB-Nederland, VNO-NCW en Urgenda na een symposium over woon-werkverkeer. Hans de Boer nam daar de eerste nieuwe ov-kaart voor werkgevers, de BudgetZeker, in ontvangst.

'Dijsselbloem jaagt telecomsector onnodig op kosten'

Bron: MKB Nederland - do, 02/07/2015 - 15:30
MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het niet juist dat telecombedrijven moeten voldoen aan zware verplichtingen voor het mogen aanbieden van een mobiele telefoon in combinatie met een abonnement. Dat stellen de ondernemersorganisaties in een reactie op een besluit van minister Dijsselbloem. De minister heeft besloten dat telefoonabonnement met toestel moet worden gezien als lening, waardoor Telecombedrijven onnodig op hoge kosten worden gejaagd. De Tweede Kamer debatteert hier begin september over.

'Aanbod bedrijfsfinanciering verder ondersteunen'

Bron: MKB Nederland - do, 02/07/2015 - 10:30
MKB-Nederland deelt de conclusie van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat een groter aanbod van bedrijfsfinanciering welkom is. Voorzitter Van Straalen: "Kredieten zijn duur, zo voelen ondernemers dat. Meer concurrentie is hard nodig. Het moet kleine banken gemakkelijker worden gemaakt toe te treden."

'Brede steun voor Omgevingswet'

Bron: MKB Nederland - wo, 01/07/2015 - 13:00
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn verheugd dat de Tweede Kamer de Omgevingswet vandaag met ruime meerderheid heeft aangenomen. Deze moet een streep zetten door complexe, langdurige en versnipperde regelgeving. Behalve het beschermen van de directe leefomgeving, moet de Omgevingswet ondernemen eenvoudiger en goedkoper maken. De ondernemersorganisaties zijn daarom blij dat er brede steun is in de Kamer voor deze wet.

Btw-last van schouders ondernemers

Bron: MKB Nederland - di, 30/06/2015 - 15:34
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn uitermate verheugd dat het kabinetsplan om het lage btw-tarief voor vrijwel alles te schrappen, definitief van tafel is. De afgelopen dagen werd steeds duidelijker dat hiervoor geen enkel draagvlak was, ook niet in de Tweede Kamer.

Bedrijfsleven zegt nee tegen meer btw

Bron: MKB Nederland - ma, 29/06/2015 - 14:43
Ondernemers komen in actie tegen de kabinetsplannen om het lage btw-tarief te schrappen. Onder de noemer ‘Zeg nee tegen meer btw’ lanceren MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland met de aangesloten branches vandaag een campagne met radiospotjes en een speciale website, waarop zowel ondernemer als consument zich kan uitspreken tegen de btw-verhoging.

'Die honderdduizend banen worden een groot succes'

Bron: MKB Nederland - ma, 29/06/2015 - 12:00
VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer en staatssecretaris Jetta Klijnsma kregen vandaag in de Malietoren het boek Honderdduizend Banen uitgereikt door boegbeeld Aart van der Gaag. 'Wij zijn vastbesloten om dit honderdduizendbanenproject tot een groot succes te maken, zodat werknemers met arbeidsbeperkingen straks onderdeel zijn van de normale praktijk', zei De Boer. 'Ondernemers in dit boek laten op een eerlijke manier zien hoe het is om iemand met een beperking in dienst te hebben. Allemaal zijn ze positief over de mogelijkheden van deze werknemers', aldus VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer.

Amsterdamse ondernemer Eric Recter en TNE winnaar 2013 haalt half miljoen op!

Bron: MKB Noordwest-Holland - ma, 29/06/2015 - 11:49
Business Angels doen kapitaalinjectie in Watcher Enterprises Watcher Enterprises, het bedrijf van ondernemer Erik Recter, heeft een investering van 500.000 euro binnengehaald. Het geld gebruiken de ondernemers onder meer voor doorontwikkeling van het 'kinderhorloge' Kidswatcher en het seniorenalarm: de Vlinder. De financiering moet de stap vormen naar een marktrijp product.

Bedrijven betalen fors meer OZB in Noord-Holland

Bron: MKB Noordwest-Holland - wo, 24/06/2015 - 10:00
Gemeenten in Noord-Holland houden zich niet aan de eigen afspraken met het Rijk om de OZB-opbrengsten met maximaal 3% te laten stijgen. Dit jaar komen de OZB-opbrengsten uit bedrijfspanden (niet-woningen) in de provincie gemiddeld op 4,5% hoger uit dan in 2014. Dat is de helft meer dan de tussen Rijk en VNG afgesproken macronorm van 3% zo constateert MKB-Nederland Noord-Holland op basis van cijfers van het COELO. Een andere treurige tendens is dat de OZB-verhoging voor ondernemers vaak fors hoger is dan voor inwoners.

'Belastingvoorstellen goede kant op, hogere btw blijft slecht'

Bron: MKB Nederland - vr, 19/06/2015 - 16:20
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn tevreden dat de meeste punten voor ondernemers in de belastingvoorstellen van het kabinet de goede kant op gaan. Alleen het voorstel om de broodnodige lastenverlichting te financieren door btw-verhogingen is slecht en niet nodig. Inmiddels is daar ook zeer breed verzet tegen in ondernemerskring.