Ondernemersnieuws

'Private equity niet afsnijden als financieringsbron bedrijfsleven'

Bron: MKB Nederland - di, 25/08/2015 - 15:00
Private equity vormt een belangrijke aanvullende financieringsbron voor het Nederlandse bedrijfsleven. Zij steken expertise en kapitaal in de groei van ondernemingen, juist ook in het mkb, waar versterking van het risicodragend eigen vermogen nu van groot belang is. MKB-Nederland en VNO-NCW waarschuwen dan ook dat het opleggen van nieuwe beperkende maatregelen, zoals PvdA-Kamerlid Henk Nijboer vandaag voorstelt, averechts kan uitpakken.

"Ondernemer meldt u nu aan en laat GRATIS uw cybersecurity testen”

Bron: MKB Noordwest-Holland - wo, 19/08/2015 - 12:49
Nieuwe campagne Veilig Zakelijk Internetten Hacker test cybersecurity mkb-bedrijven “Heb jij de beveiliging van de computers, tablets en smartphones in jouw bedrijf op orde? En zijn je wifi-netwerk en servers voldoende beschermd?” MKB-Nederland biedt ondernemers de kans de veiligheid van hun digitale bedrijfsomgeving door een hacker op de proef te laten stellen en te tonen waar de digitale deuren open staan. Zo kunnen ze zich beter tegen cybercriminaliteit beschermen: “Het aantal cyberslachtoffers onder ondernemers moet in 2015 omlaag

MKB-Nederland lanceert ondernemerscampagne tegen cybercrime

Bron: MKB Nederland - di, 18/08/2015 - 09:00
Hacker test op afstand veiligheid mkb-bedrijven. MKB-Nederland start vandaag in samenwerking met onder andere het ministerie van Veiligheid en Justitie een campagne die ondernemers gericht helpt zich beter te wapenen tegen cybercrime. Bedrijven zijn het grootste slachtoffer van deze vorm van criminaliteit, die de economie op jaarbasis circa 8,8 miljard kost; driekwart daarvan komt voor rekening van het bedrijfsleven. Dat bedrag moet drastisch omlaag, vindt de ondernemersorganisatie.

‘Kabinet moet investeren in innovatie’

Bron: MKB Nederland - vr, 14/08/2015 - 15:54
Het herstel van de Nederlandse economie zet door. Dat stemt MKB-Nederland en VNO-NCW tevreden. Eerder deze week meldde het CPB voor dit jaar een groei van 2 procent te verwachten. Dat de woningmarkt en de consumptie van huishoudens weer groeien, zoals het CBS vandaag bericht, toont aan dat het herstel niet meer alleen exportgedreven is, aldus de organisaties.

'Voldoende bestaande mogelijkheden voor vaderschapsverlof'

Bron: MKB Nederland - vr, 14/08/2015 - 09:53
VNO-NCW en MKB-Nederland zien niets in uitbreiding van door werkgevers betaald vaderschapsverlof. 'Dat is een oplossing voor een probleem dat er niet is. De band met je kind bouw niet in een paar dagen extra verlof op', stelt Ton Schoenmaeckers, teammanager sociale zaken, in Nieuwsuur. 'Aanstaande vaders kunnen ook bestaande verlofregelingen gebruiken.'

'Ontdekte gasreserves Noordzee goed nieuws voor economie'

Bron: MKB Nederland - wo, 12/08/2015 - 13:00
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met het nieuws dat volgens nieuwe cijfers van TNO en Economische Zaken enorme gasreserves onder de Noordzee liggen waarvan een groot deel nog niet eerder bekend was. Het is daarom goed dat minister Kamp bedrijven die in gaswinning op zee willen investeren een extra duwtje in de rug wil geven.

Maak kans op een jaar lang begeleiding bij het realiseren van jouw internationale droom

Bron: MKB Nederland - ma, 03/08/2015 - 15:51
Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) helpt elk jaar tien mkb-bedrijven bij het opzetten van een internationaal netwerk in een exportland naar keuze. Ondernemers met een exportwens kunnen zich tot en met vrijdag 2 oktober 2015 inschrijven via www.ohmf.nl.

'Neem belemmeringen zorginnovatie snel weg'

Bron: MKB Nederland - vr, 24/07/2015 - 15:00
VNO-NCW en MKB-Nederland dringen er bij het kabinet op aan om de belemmeringen rond innovatie in de zorg, zoals geconstateerd door Actal, over te nemen. De regeldrukwaakhond heeft geïnventariseerd welke hindernissen er zijn voor innovaties van medische hulpmiddelen en komt tot de conclusie dat ondernemers nogal wat belemmeringen ervaren als het gaat om zogenaamde radicale innovaties. Die belemmeringen moeten worden weggenomen, stellen de ondernemersorganisaties, zeker omdat innovatie bijdraagt aan het vergroten van het Nederlandse verdienvermogen.

'Verzet schoonmaakbranche tegen Asscher terecht'

Bron: MKB Nederland - do, 23/07/2015 - 10:00
MKB-Nederland en VNO-NCW steunen het verzet van schoonmaakkoepel OSB tegen de plannen van minister Asscher om vanaf 2016 duizenden externe schoonmakers bij de Rijksoverheid in dienst te nemen. Het doel van de minister, namelijk invloed uitoefenen op de werkomstandigheden van schoonmakers bij overheidsgebouwen, kan veel beter gerealiseerd worden door eisen op te stellen in een aanbesteding.

'Financiering van bedrijfsleven blijven ondersteunen'

Bron: MKB Nederland - wo, 22/07/2015 - 14:00
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn verheugd dat het midden- en kleinbedrijf weer een grotere kans van slagen heeft om geld te lenen. Dat blijkt uit de financieringsmonitor die minister Kamp van Economische Zaken deze week heeft gepubliceerd. De ondernemersorganisaties wijzen er wel op dat de overheid bedrijven moet blijven ondersteunen hierbij, en moet stimuleren dat er nieuwe aanbieders van bedrijfsfinanciering komen.

 
bccalness