Ondernemersnieuws

'Ondernemend Nederland: help Nepal via 555'

Bron: MKB Nederland - ma, 04/05/2015 - 15:50
MKB-Nederland en VNO-NCW roepen het Nederlandse bedrijfsleven op bij te dragen aan de hulp aan Nepal. Zij steunen de actie van de samenwerkende Nederlandse hulporganisaties via Giro 555.

Gemeenten nog altijd te traag in betalen facturen

Bron: MKB Noordwest-Holland - do, 30/04/2015 - 13:20
Het betaalgedrag van Noord-Hollandse gemeenten richting ondernemers is nog steeds niet wat het moet zijn hoewel er wel enkele lichtpuntjes te benoemen zijn. De grote winnaar van het betalingsonderzoek over 2014 is; gemeente Zeevang! Zij slaagde er in om al hun rekeningen tijdens de meting tijdig te betalen. In totaal betalen 34 van de 51 Noord-Hollandse gemeenten 80% van hun rekeningen tijdig. Echter een derde (!) van de gemeenten betaalt niet binnen 30 dagen en dus nog altijd te laat. Van die 33% te laat betalende gemeenten zijn er 5 die het helemaal bont maken en zelfs minder dan 70% van hun rekeningen tijdig betalen met Alkmaar en Blaricum -beide 56% van de rekeningen op tijd betaald- als dieptepunt. MKB Noord-Holland is zwaar teleurgesteld over de uitkomsten.

Helft gemeenten voldoet niet aan norm betaalgedrag

Bron: MKB Nederland - do, 30/04/2015 - 09:59
MKB-Nederland is teleurgesteld over het betaalgedrag van de Nederlandse gemeenten in 2014. In totaal is het percentage rekeningen dat binnen de contractueel overeengekomen termijn wordt voldaan weliswaar gestegen van 77,5 in 2013 tot 84 vorig jaar, maar nog altijd slaagt de helft van alle gemeenten er individueel niet in om aan de norm - 90 procent van de nota’s binnen 30 dagen betaald - te voldoen. “Dat kan en moet absoluut beter”, vindt voorzitter Michaël van Straalen.

'Private equity niet ontmoedigen maar stimuleren'

Bron: MKB Nederland - di, 28/04/2015 - 13:00
MKB Nederland en VNO-NCW zien geen reden voor maatregelen om de rol van private equity te beperken. Dit schrijven zij in een brief aan de Vaste Commissie voor Financiën. Woensdag wordt in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over deze kwestie gehouden. De ondernemingsorganisaties vinden dat het eerder makkelijker moet worden voor ondernemers om toegang te krijgen tot andere financiering dan via banken. Maatregelen tegen private equity partijen hebben volgens hen vooral negatieve economische effecten.

Gongslag voor 4e editie kennis- en ontwikkelingstraject The Next Entrepreneur

Bron: MKB Nederland - di, 28/04/2015 - 09:26
Met het luiden van de beursgong van Euronext in Amsterdam hebben MKB-Nederland en de Rabobank vandaag de vierde editie van The Next Entrepreneur ‘geopend’. The Next Entrepreneur is een uitgebreid kennis- en ontwikkelingstraject voor starters, met als hoogtepunt de verkiezing van de meest vernieuwende starter van Nederland later dit jaar, de TNE Award.

'Zet door met prestatieafspraken in hoger onderwijs'

Bron: MKB Nederland - vr, 24/04/2015 - 16:00
MKB Nederland en VNO-NCW vinden het van groot belang de aanpak van prestatieafspraken in het hoger onderwijs door te zetten en deze verder uit te bouwen. Hoger onderwijsinstellingen worden nog steeds voornamelijk op studentenaantallen bekostigd met als negatief gevolg dat de concurrentie tussen instellingen draait om het zoveel mogelijk studenten binnenhalen, in plaats van de focus op kwaliteit.

Felicitaties voor Trefi met notering als eerste op mkb-beurs Enternext

Bron: MKB Nederland - vr, 24/04/2015 - 14:04
Vandaag was MKB-Nederland voorzitter Michael van Straalen aanwezig bij de gongceremonie op de beurs om Trefi te feliciteren met haar obligatienotering. Trefi heeft als eerste bedrijf een notering gekregen op de nieuwe mkb-beurs Enternext van Euronext. Op de Week van de Ondernemer kondigde Euronext dit initiatief aan.

‘Warmtewet benadeelt consument en installateur’

Bron: MKB Nederland - vr, 24/04/2015 - 12:55
MKB-Nederland en UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, vragen minister Kamp van Economische Zaken zo snel mogelijk een einde te maken aan de monopoliepositie die warmteleveranciers hebben door de Warmtewet. De bepaling dat levering van ‘warmtewisselaars’ aan kleinverbruikers op een warmtenet is voorbehouden aan de energieleverancier moet worden geschrapt, menen ze. Die is nadelig voor de consument, waarvoor bij aanschaf van een warmtewisselaar de keuze tot één aanbieder wordt beperkt. Installatiebedrijven die actief zijn in deze sector (met name de kleinere) lopen bovendien omzet mis.

'Gebruik camerabeelden burgers en ondernemers vergroot pakkans daders'

Bron: MKB Nederland - vr, 24/04/2015 - 12:07
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met het wetsvoorstel van minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) dat burgers en ondernemers de mogelijkheid geeft camerabeelden van diefstal of vernieling onder voorwaarden te openbaren. Het biedt ze de kans om - zonder risico een tik op de vingers te krijgen door het overtreden van bijvoorbeeld privacy wet- en regelgeving - te helpen bij het identificeren van daders. De ondernemersorganisaties verwachten hierdoor meer en snellere identificatie en opsporing van daders.

Dertien nieuwe redenen om Noord-Holland te bezoeken

Bron: MKB Noordwest-Holland - wo, 22/04/2015 - 12:44
Bezoek de Monnickendammer Visdagen, verrijk je wandeling met duizend historische verhalen of beleef Aalsmeer als Bloemendorp aan het water. Dit is een kleine greep uit dertien veelbelovende toeristische en/of culturele initiatieven in de provincie Noord-Holland. Op 20 april overhandigde Jan van Run, gedeputeerde Economische Zaken, een bijdrage aan de dertien initiatiefnemers om ideeën te realiseren die Noord-Holland toeristisch en cultureel nog aantrekkelijker maken.