Ondernemersnieuws

'Neem belemmeringen zorginnovatie snel weg'

Bron: MKB Nederland - vr, 24/07/2015 - 15:00
VNO-NCW en MKB-Nederland dringen er bij het kabinet op aan om de belemmeringen rond innovatie in de zorg, zoals geconstateerd door Actal, over te nemen. De regeldrukwaakhond heeft geïnventariseerd welke hindernissen er zijn voor innovaties van medische hulpmiddelen en komt tot de conclusie dat ondernemers nogal wat belemmeringen ervaren als het gaat om zogenaamde radicale innovaties. Die belemmeringen moeten worden weggenomen, stellen de ondernemersorganisaties, zeker omdat innovatie bijdraagt aan het vergroten van het Nederlandse verdienvermogen.

'Verzet schoonmaakbranche tegen Asscher terecht'

Bron: MKB Nederland - do, 23/07/2015 - 10:00
MKB-Nederland en VNO-NCW steunen het verzet van schoonmaakkoepel OSB tegen de plannen van minister Asscher om vanaf 2016 duizenden externe schoonmakers bij de Rijksoverheid in dienst te nemen. Het doel van de minister, namelijk invloed uitoefenen op de werkomstandigheden van schoonmakers bij overheidsgebouwen, kan veel beter gerealiseerd worden door eisen op te stellen in een aanbesteding.

'Financiering van bedrijfsleven blijven ondersteunen'

Bron: MKB Nederland - wo, 22/07/2015 - 14:00
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn verheugd dat het midden- en kleinbedrijf weer een grotere kans van slagen heeft om geld te lenen. Dat blijkt uit de financieringsmonitor die minister Kamp van Economische Zaken deze week heeft gepubliceerd. De ondernemersorganisaties wijzen er wel op dat de overheid bedrijven moet blijven ondersteunen hierbij, en moet stimuleren dat er nieuwe aanbieders van bedrijfsfinanciering komen.

'Vernieuwing regels helpt innovatie vooruit'

Bron: MKB Nederland - di, 21/07/2015 - 15:07
Het kabinet wil innovatieve ondernemers de ruimte geven om te profiteren van de voordelen van nieuwe ontwikkelingen als de deeleconomie en digitalisering. MKB-Nederland en VNO-NCW juichen dat toe. ‘Vernieuwing van regels helpt innovatie vooruit. Als maar wordt voldaan aan een aantal randvoorwaarden.’

'Met TTIP kunnen we nieuwe wereldstandaard bepalen'

Bron: MKB Nederland - di, 21/07/2015 - 13:27
Mochten de onderhandelingen voor TTIP, het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten, mislukken, dan gaat daarmee de mogelijkheid verloren om een nieuwe wereldstandaard voor producten neer te zetten voordat China dat doet. Dat zei Marhijn Visser, beleidssecretaris van MKB-Nederland en VNO-NCW, maandag tijdens een debat op Radio 1. Hij zei daarbij dat de VS ook in onderhandeling is met Japan en andere landen rond de Stille Oceaan over een vrijhandelsakkoord. Zonder TTIP zou dat negatief uit kunnen pakken voor Europese bedrijven.

'Ondermijning bedrijfsleven door criminelen melden'

Bron: MKB Nederland - do, 16/07/2015 - 13:45
MKB-Nederland en VNO-NCW roepen ondernemers op om – desgewenst anoniem – met voorbeelden te komen van ondermijning van het bedrijfsleven door de onderwereld. Die rukt met intimidatie en witwaspraktijken op in de bovenwereld. Op basis van de voorbeelden willen de ondernemersorganisaties met politie, openbaar ministerie en het ministerie van Justitie tot een plan van aanpak komen.

'Aanbestedingswet schiet duidelijk nog tekort'

Bron: MKB Nederland - wo, 15/07/2015 - 07:45
De evaluatie van de Aanbestedingswet laat duidelijk zien dat de uitvoering door aanbestedende partijen - zoals gemeenten en provincies - tekort schiet. Dat signaleren MKB-Nederland en VNO-NCW nu minister Kamp de evaluatie naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Uit deze evaluatie blijkt dat de aanbestedende diensten het aan professionaliteit ontbreekt om de eigen regels uit de wet naar behoren te kunnen uitvoeren.

'EU-akkoord over Griekenland is eerste positieve stap'

Bron: MKB Nederland - ma, 13/07/2015 - 13:06
MKB-Nederland en VNO-NCW achten het een goede ontwikkeling dat er een unaniem akkoord bereikt is tussen Griekenland en de andere eurolanden over hervormingen en een nieuw noodpakket. Daarmee worden een Griekse exit en de mogelijke gevolgen daarvan voor de eurozone afgewend en heeft de eurozone de politieke wil getoond om de euro in stand te houden.

‘Wetten verlagen drempel voor doorwerken na 65’

Bron: MKB Nederland - ma, 13/07/2015 - 13:04
Maatregelen die het voor werkgevers makkelijker maken om AOW’ers na hun 65ste te laten doorwerken, zijn drempelverlagend voor werkgevers en werknemers. Maar in veel gevallen komen die nu ook al uit met tijdelijke contracten of losse opdrachten. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland over AOW-onderdelen van de Wet werk en zekerheid die deze maand zijn ingegaan. Per 1 januari komt daar de Wet werken na AOW-gerechtigde leeftijd bij.

'Bankierseed maakt dilemma zichtbaar'

Bron: MKB Nederland - wo, 08/07/2015 - 12:08
Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland hoopt dat de nieuwe bankierseed ertoe zal bijdragen dat bankieren transparanter wordt en ondernemers beter wordt uitgelegd waarom zij wel of geen krediet krijgen. Tegelijk tekent zich met de bankierseed ook een dilemma af, zo schetst hij in een gastcolumn voor het magazine BankWereld.

 
bccalness