Ondernemersnieuws

'Ondernemersvertrouwen blijft onveranderd positief'

Bron: MKB Nederland - vr, 22/05/2015 - 13:13
Het ondernemersvertrouwen, de stemmingsindicator van het Nederlandse bedrijfsleven, is aan het begin van het tweede kwartaal onveranderd positief in vergelijking met het eerste kwartaal. Dat is de uitkomst van de COEN-enquête over het tweede kwartaal. Ondernemers zijn nu zes kwartalen op rij positief gestemd. De pas op de plaats in het tweede kwartaal is een optelsom van zowel positieve als negatieve ontwikkelingen in de onderliggende sectoren.

‘Mkb ontlasten bij verplichtingen ziekteverzuim’

Bron: MKB Nederland - do, 21/05/2015 - 17:42
MKB-Nederland is blij dat een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat werkgevers in het midden- en kleinbedrijf worden ontlast bij ziekteverzuim van personeel. Dat bleek bij een overleg met minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De ondernemersorganisatie vindt dat werkgevers te veel verplichtingen hebben op het gebied van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Die werken als een ‘afbreker’ van werkgelegenheid.

'Benelux zet goede stap met diploma-erkenning'

Bron: MKB Nederland - do, 21/05/2015 - 15:45
MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het een stap vooruit dat Nederland, België en Luxemburg hebben afgesproken elkaars diploma's in het hoger onderwijs te erkennen. Daarmee wordt het niet alleen voor grenswerkers makkelijker om 'aan de overkant' een baan te krijgen, voor werkgevers wordt de vijver voor geschikt personeel vergroot. De drie landen lopen daarmee voorop in de EU.

'Mkb scoort in nieuw Provinciaal Coalitieakkoord'

Bron: MKB Noordwest-Holland - do, 21/05/2015 - 13:14
MKB Noord-Holland is tevreden over het akkoord dat de provinciale coalitiepartijen VVD, PvdA, CDA en D66 gisteren presenteerden. Inhoudelijk en tekstueel ziet het er zeer mkb-vriendelijk uit. De partijen hebben duidelijk geluisterd naar de wensen van het mkb-bedrijfsleven.

Abovo media, Texelse Bierbrouwerij en Drost Technical Management winnen OVNH 2014-2015

Bron: MKB Noordwest-Holland - do, 21/05/2015 - 12:24
HAARLEM – In Hoorn, Oudeschild en Limmen kan de vlag uit. Daar komen dit jaar de winnaars vandaan van de 9e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2014-2015. Respectievelijk Abovo media (MKB Groot), Texelse Bierbrouwerij (MKB Midden) en Drost technical management (MKB Klein) kwamen in de grote zaal van het Haarlemse theater de Philharmonie gisteravond als winnaars uit de bus. De publieksprijs ging dit jaar naar Fort Resort Beemster uit Zuidoostbeemster.

‘Voorstel Timmermans voor minder Europese regeldruk doorzetten’

Bron: MKB Nederland - wo, 20/05/2015 - 10:31
Minder administratieve lasten en lagere nalevingskosten voor bedrijven. MKB-Nederland en VNO-NCW steunen deze doelen die Eurocommissaris Timmermans nastreeft met zijn plannen voor minder en betere regels. Maar de organisaties hadden ook graag gezien dat er een concrete Europese doelstelling voor lastenverlichting was gekomen.

Bedrijven en overheden gaan bodemvervuiling aanpakken

Bron: MKB Nederland - ma, 18/05/2015 - 17:00
Het bedrijfsleven en de overheid gaan intensief samenwerken om bodemvervuiling in Nederland de komende jaren aan te pakken. Die afspraak hebben MKB-Nederland en VNO-NCW vandaag gemaakt met staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Procedures voor sanering worden bijvoorbeeld eenvoudiger.

‘Bestuurlijke boete voor te laat betalende overheid’

Bron: MKB Nederland - ma, 18/05/2015 - 15:09
“Leg wethouders van gemeenten die rekeningen aan ondernemers stelselmatig te laat betalen een bestuurlijke boete op”. Deze oproep deed MKB-Nederland directeur Leendert-Jan Visser vanochtend aan minister Kamp van Economische Zaken in een uitzending van BNR Nieuwsradio, als reactie op cijfers van Graydon over het betaalgedrag in Nederland. Overheden bungelen onderaan, terwijl bedrijven juist steeds beter betalen.

NVB-voorzitter Buijink opent MKB-Financieringsbeurs

Bron: MKB Noordwest-Holland - ma, 18/05/2015 - 13:11
Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), opent op 9 juni aanstaande de voor ondernemers vrij toegankelijke MKB-Financieringsbeurs te Haarlemmermeer. Als oud Secretaris-Generaal van het ministerie van Economische Zaken en als boegbeeld van de bankensector voelt Buijink zich nauw verbonden met het bedrijfsleven en ziet hij het belang van de bancaire sector voor de samenleving als geen ander. De MKB-Financieringsbeurs heeft -net als de banken - een belangrijke rol voor de kapitaalverschaffing van het (innovatieve) bedrijfsleven.

'Toegang tot 100.000-banenproject beter geregeld'

Bron: MKB Nederland - ma, 11/05/2015 - 14:55
MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het een goede zaak dat staatssecretaris Jetta Klijnsma de aanmelding voor het zogenaamde doelgroepenregister voor mensen met een arbeidsbeperking gaat aanpassen. Door deze beslissing kunnen jongeren uit voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs en ROC-entree-leerlingen die aan het werk willen na hun schoolperiode zich rechtstreeks melden bij het UWV. Tot nu toe moesten de gemeenten daarvoor een verzoek indienen bij het UWV.

 
bccalness